Høreapparater

Der findes forskellige høretab og derfor også forskellige typer af høreapparater. Disse kan inddeles i tre typer:

  1. Custom-høreapparater, der sidder inde i øret (ITE: in the ear).
  2. Høreapparater bag øret med en højtaler (receiver), som går ind i øregangen (RIE: reciever in ear).
  3. Høreapparater bag øret med en plastslange, der går ind i øregangen (BTE: behind the ear).

Når vi besøger nye høreapparatsbrugere, er diskrete apparater ofte højt på ønskelisten. Derfor har vi en del forespørgsler på ITE-apparaterne. Dog er det langt fra alle høretab, som ITE-apparaterne egner sig til.

Når vi fremstiller et custom-apparat tager vi et aftryk af øregangen. Der laves ofte en ventilationskanal i høreapparatet, men apparatet fylder alligevel størstedelen af øregangen ud.

Det betyder at vi ændrer øregangens naturlige resonans, hvilket medfører at din egen stemme runger når du taler. For ikke at opleve denne rungen, skal høreapparatsbrugeren have et relativt stort høretab i bassen. Et aldersbetinget høretab er kendetegnet ved bedst hørelse i bassen og en dårligere hørelse i diskanten. Derved er et ITE-apparat ikke det bedste høreapparat til en bruger med et klassisk aldersbetinget høretab.

Derfor er det langt oftere RIE-apparater, som vi anbefaler. Disse apparater kan nemlig bruges fra små til store høretab.

BTE-apparaterne er gode til dig, som har nedsat fingerfølsomhed, da det her kan være svært at placere en reciever i øregangen for gigtplagede fingre etc. BTE-apparaterne fås også som powerapparater (eller utrapower/superpower), hvilket betyder de kan klare de helt kraftige høretab.

Alt dette er noget vores audiologist forklarer dig efter høreprøven, selvfølgelig alt afhængigt af hvilke apparater, der er relevante for netop dig.

Hos Almas Hørebus forhandler vi høreapparater fra Phonak og Oticon.

Se priserSe tilskud

Oticon startede helt tilbage i 1904. I dag er Oticon en af de største producenter af høreapparater. De ønsker at hjælpe til en verden, hvor høretab ikke længere er en begrænsning. Oticon søger at udvikle teknologi og forskning således at de imødekommer høreapparatsbrugernes behov bedst muligt.

Udover at producere og udvikle høreapparater til børn og voksne, udarbejder Oticon også software.

Oticon Real - Hold dig skarp i alle situationer

Real er Oticons nyeste høreapparater. Oticon har udviklet Deep Neural Network, som er en avanceret form for kunstig intelligens, der efterligner den måde hjernen fungerer på. Ideen bygger på at alle lyde er vigtige.

I Real-serien findes en hurtigere og mere præcis stabilisering af pludselige lyde. Detektorer overvåger konstant lyttemiljøet og tilpasser øjeblikkeligt forstærkningen for at gøre både svage og kraftige pludselige lyde, mere hørbare, komfortable og balancerede. Desuden er der en forbedret vindstøjsreduktion, hvilket forbedrer muligheden for at føre samtaler i omgivelser med vindstøj.

Oticon Real benytter LowEnergy og er made for iPhone, hvilket betyder de kan kobles til din iPhoneenhed og nogle androidenheder.

Oticon Real fås i tre teknologiniveauer: Real 3, Real 2 og Real 1.

Phonak er en schweizisk høreapparatsproducent, som blev grundlagt i 1947.

De er en af de største høreapparatsproducenter. Phonak er kendt for deres fremragende bluetoothteknologi.

De udemærker sig også i deres ultrapowerapparater og i deres rogertilbehør til hørehæmmede.

Phonak skriver selv at de anser hørelsen som noget helt naturligt – den er en central del af vores tilværelse og altafgørende for vores generelle velvære.

Phonak Lumity – med Lumity stråler samtalen

Lumity-serien lægger vægt på at give at høreapparatsbrugeren den bedste taleforståelse. Dette opnås blandt andet med fokus på forstærkning af svag tale, optimering af tale over afstand og især den individuelt tilpassede støjreduktion. Sidstnævnte bevirker at støjreduktionen fjerner mere støj i store selskaber og mindre støj i små grupper. På den måde fjernes hverken for meget eller for lidt støj og høreapparatsbrugeren oplever det lettere at forstå tale. Når du kan høre og forstå samtalerne omkring dig oplyses hele din verden.

Phonak Lumity kan kobles til alle nyere mobiltelefoner/bluetoothenheder.

Phonak Lumity fås i følgende tre teknologiniveauer hos Almas Hørebus: Lumity 90, Lumity 70 og Lumity 50.