VIDEO: Sådan tager du et RIE-høreapparat på
I denne artikel kan du læse mere om RIE-høreapparater, genopladelige batterier og se en video om hvordan du tager RIE-apparater på.
I videoen nedenfor kan du se hvordan et RIE-apparat placeres på øret. Dette gøres lettest i fire trin. Dog er vi alle skabt forskelligt, så vi tager forbehold for at enkelte kan have lettere på anden vis. Vi anbefaler at du følger den måde din høreapparatleverandør har anvist. Først skal du tjekke at det er det korrekte høreapparat du har. Høreapparatet til venstre øre har en blå markering og høreapparatet til højre har en rød. Du kan se farvemarkeringen under
Se skridt-for-skridt samt videoen her
- Tag høreapparatet mellem pege- og tommelfinger og placér høreapparatet bag øret.
- Tag fat i højtaleren (kuplen sidder udover denne) med tommel- og pegefinger og skub den så langt ind i øregangen, som du kan.
- Hvis høreapparatet har en støttesnor, placeres denne i “øreskålen”. Det gøres ved at tage fat i støttesnoren med tommel- og pegefinger og føre snoren bagud mod skulderen/baghovedet og læg snoren ind i øreskålen (fordybningen i øret).
- Til sidst skal højtaleren helt ind på plads. Vend din pegefinger med neglen frem mod ansigtet, placer fingeren bag ved ledningen og tryk højtaleren helt ind på plads, den kan ikke komme for langt ind. Når ledningen ligger helt tæt til huden, sidder høreapparatet korrekt.
Almindelige og genopladelige batterier
Der findes både høreapparater med batterier, der skal udskiftes og genopladelige høreapparater. De batterier høreapparater bruger hedder zink batterier. Batterierne i høreapparater skal skiftes ud relativt ofte cirka hver 5-7 dag. Det afhænger af hvor meget du bruger dine høreapparater, om du har en smarttelefon koblet til og du fx. streamer lydbøger i så fald skal du skifte lidt oftere.
Et genopladeligt høreapparat skal i oplader hver aften. Der er 17-20 timers brug på en fuld opladning. Når høreapparaterne har siddet i opladeren i 3 timer, er høreapparaterne fuldt opladt. Men anbefaling er at du sætter apparaterne i laderen når du går i seng og der lader du dem sidde til du skal bruge apparaterne næste morgen. Leverandørerne af høreapparater siger selv at et genopladeligt batteri kan holde i ca. 6 år. I Danmark kan du få tilskud til høreapparater hvert 4. år, så det burde ikke være en udfordring.
Fordele og ulemper ved udskifteligt batteri:
- Hvis du er på plejehjem og der ofte er skiftende medarbejdere, kan det være en fordel at vælge høreapparater med udskiftelige batterier. Fordi du så ikke er afhængig af at personalet husker at sætte dine høreapparater i oplader om aftenen.
- Det er også en god løsning hvis man er vant til høreapparat med batterier og oplever at det fungerer godt.
- Det kan også være en god løsning hvis man ikke husker så godt og let vil kunne glemme at få sat sine høreapparater til opladning om natten.
Fordele og ulemper ved genopladeligt batteri:
- Det er den bedste løsning i forhold til vores miljø.
- Hvis du er på plejehjem og er afhængig af at personalet sætter dine høreapparater til opladning, kan det være en ulempe, hvis der er en afløser om aftenen og han/hun ikke er opmærksom på at dit høreapparat skal i en oplader. så er der ikke strøm på næste morgen.
- Er du ny bruger kan det være en fordel at vælge høreapparater med genopladeligt batteri da det skåner miljøet og der tidligere har været snak om at der en dag kan komme egenbetaling på batterier.
- Er du ude at rejse og ikke er i nærheden af et strømstik, findes der en powerbank, som kan tilkøbes til høreapparater.